Müzik aleti satın alırken bilmeniz gereken şeyler

Bir gitarın fiyatının binlerce lira olabileceğini veya bir bateri setinin onbinlerce lira olabileceğini düşünürsek, hiç şüphe yok ki enstrumanlar bize çok pahalıya mal olabilirler. Enstrüman satın alırken öncelikle amacınızı gözden geçirmelisiniz.. Öğrenmek üzere mi yoksa profesyonel olarak kullanmak üzere mi satın alacaksınız, bu paranızı tasarruf etmenin en iyi yöntemidir (Tabi ki çok kalitesiz de bir şey almamalısınız.)
Paranızı fazla çarçur etmemenin yollarından biri ikinci eldir.. Bunun için sahibinden.com’a girip binlerce ikinci el enstrümandan birini seçebilirsiniz. Eğer enstrüman konusuna birçok kişi gibi yabancı iseniz veya kazık yemek istemiyorsanız, bunun yolu ikinci elden almaya karar verdiğiniz enstrümanın sıfır fiyatlarını araştırmaktır. N11.com internet sitesi şu anda, sıfır ürünlerin en ucuz fiyatlarını bulabileceğiniz tartışmasız Türkiye’nin en büyük sitesidir. Bu siteye girip, arama bölümüne ürünün marka ve modelini yazıyorsunuz, sonuçlar sıralandıktan sonra “Akıllı Sıralama” bölümünden  “Artan fiyat” seçeneğini seçip ürünleri tekrar sıralıyorsunuz. Şimdi buradan kıyaslama yapabilirsiniz. İkinci el müzik aletlerinde fiyatlar, sıfır ürünlerin fiyatlarının yaklaşık olarak yarısı kadar olmalıdır. Yani mesela, Yamaha C40 Klasik Gitar’ın fiyatı şu anda 600 TL civarlarında. Bunun ikinci el fiyatı aşağı yukarı 300 TL civarlarında olmalıdır. Ya da bir Yamaha dijital piyano satın alacaksınız diyelim. Yamaha YDP143 serisi dijital piyanoların fiyatları 3000 TL civarlarında. İkinci eli de 1500 TL civarlarında olmalı. Ürünü satın almadan önce satıcıdan daha detaylı fotoğraflarını ve hatta videolarını isteyebilirsiniz.
Bir ürünü satın almadan önce mutlaka ve mutkala önceden internetten araştırma yapın. Bulabileceğiniz en ucuz ve en pahalı fiyatları bir yere not edin. Böylelikle, satıcının ürünün üzerine kadar pazarlık payı koyduğunu anlayıp böylelikle pazarlık yapabilirsiniz.

Yorumlar